Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalania żywności, nazywana też suszeniem sublimacyjnym lub suszeniem przez...
Liofilizacja to nowoczesna metoda utrwalania żywności, nazywana też suszeniem sublimacyjnym lub suszeniem przez...
Chcecie sprawdzony przepis na najlepsze pierniczki świąteczne? BEZ DODATKU...
Olej tłoczony na zimno to niewielka butelka pełna… wielkich możliwości.
Kiedy Twoje oczy są już zmęczone od patrzenia w otaczające nas z każdej strony ekrany warto zatrzymać wzrok i choć na...
Jesień na dobre zagościła w krajobrazie, a z nią zmienia się rytm życia w pasiece. Październik to miesiąc przejściowy...
Kiedy za oknem coraz chłodniej, a wieczory stają się dłuższe, nie ma nic lepszego niż kubek aromatycznej,...
Ten widok budzi uśmiech i… pytania. Bo jak to – miód, który jest niebieski? Czy to naturalne? Czy zdrowe? A co w nim...
Jesień to czas, gdy nasz organizm potrzebuje szczególnego wsparcia. Spadek temperatury, mniej słońca i zwiększona...
Są takie etapy w życiu rodziców, kiedy wydaje się, że dzieci mogłyby żyć wyłącznie na naleśnikach. Śniadanie?...
Owoce są błyskawicznie zamrażane w bardzo niskiej temperaturze.
Następnie trafiają do komory próżniowej, gdzie zamrożona woda zmienia się w parę i zostaje usunięta (sublimacja).
Efektem są owoce liofilizowane, które zachowują swój naturalny smak, zapach i większość wartości odżywczych.
Do procesu wybieramy świeże, dojrzałe owoce, które nie zawierają sztucznych dodatków. Umieszczamy je w naszych liofilizatorach na 24 godziny. Reszta to już czysta fizyka. Po zakończonej liofilizacji mają intensywny smak i formę wygodnej przekąski bez dodatku cukru i konserwantów. Dlatego liofilizowane owoce to zdrowy produkt chętnie wykorzystywany w kuchni, dietetyce i gastronomii.
Zachowuje do 90–100% wartości odżywczych
Nie niszczy witamin i antyoksydantów
Nie wymaga żadnych dodatków chemicznych
Wydłuża trwałość produktu na wiele miesięcy
Owoc jest lekki i wygodny do przechowywania
Smakuje niemal jak świeży, a jego aromat jest nawet bardziej skoncentrowany
Liofilizowane maliny
Liofilizowane wiśnie
Liofilizowane truskawki
Liofilizacja to dowód, że można jeść pysznie, zdrowo i naturalnie nawet poza sezonem. Jeśli szukasz owocowej przekąski, która robi wrażenie aromatem, bogatym smakiem i wspiera organizm – liofilizowane owoce będą doskonałym wyborem!
Już niedługo w naszej ofercie znajdziecie inne pyszne i zdrowe owoce liofilizowane.
Wypatrujcie ich jeśli chcecie odkrywać nowe smaki i cieszyć się zdrowymi przekąskami.
check_circle
check_circle